SWspread
m2

 

Suske en Wiske steunen SOS Kinderdorpen

 

Wat zijn we fier! Voor een groots nieuw stripproject slaat WPG Uitgevers de handen in elkaar met 6 duo’s van BV’s en tekenaars. Naar aanleiding van de 70ste verjaardag van Suske en Wiske zorgen zij voor 6 unieke albums, vanaf 26 september te koop bij Het Laatste Nieuws en dit ten voordele van SOS Kinderdorpen. Daarbij stellen we in elk album ook telkens één van onze projecten voor.

 

6 BV’s, 6 tekenaars, 6 albums

De BV’s Tom Waes, Jan Verheyen, Pieter Aspe, Staf Coppens, Alex Agnew en Siska Schoeters gingen aan de slag met tekenaars Charel Cambré, Jan Bosschaert, Kim Duchateau, Ivan Adriaenssens, Kris Martens en Ilah.

Tom Waes : ‘Ik herinner me hoe ik las hoe Suske – met wie ik mezelf erg associeerde – een vliegtuig aan de grond moest zetten. 20 jaar later, toen ik voor Tomtesterom een Boeing 737 liet opstijgen en landen, moest ik daar aan denken’. De meeste BV’s en tekenaars hebben mooie herinneringen aan ‘Sus en Wis’. Bij Staf Coppens thuis werden de albums ‘aan flarden’ gelezen: ‘Ik moest de pagina’s soms echt bij elkaar zoeken.’

De BV’s en tekenaars verwerkten hun eigen leefwereld in hun albums. Jan Verheyen en Jan Bosschaert zorgden bijvoorbeeld voor een verhaal met iconische filmscènes, Alex Agnew en tekenaar (en mede-bandlind van Diabolo Blvd.) Kris Martens amuseerden zich met de link naar films en comics, en voor Pieter Aspe was dit scenario schrijven een jongensdroom.

 

SuskeenWiskeVlamingen

 

Een nieuwe thuis

‘We zijn heel trots dat Suske en Wiske ons helpen wees- en kwetsbare kinderen te steunen. Dat deze jeugdhelden nu nog steeds een verschil maken, is dan ook fantastisch!’ aldus Hilde Boeykens, directeur van SOS Kinderdorpen. De BV’s en tekenaars zetten zich dan ook met enthousiasme in voor dit project met hun favoriete striphelden.

Voor Siska Schoeters was SOS Kinderdorpen de voornaamste reden om mee te doen: ‘Als je zelf kinderen hebt, besef je hoe kwetsbaar ze zijn. En zij groeien dan nog op in de perfecte omstandigheden. Ik ben dus heel blij dat ik zo een piepklein steentje kan bijdragen.’

 

Te koop bij Het Laatste Nieuws

De strips worden vanaf 26 september 6 weken lang aangeboden bij Het Laatste Nieuws voor 6,90 euro. Na de actie worden de stripplaten geveild bij Veilinghuis Bernaerts.

 

Oproep Suske en Wiske om meter of peter te worden

In elk van de 6 albums die worden uitgebracht zitten telkens 6 extra pagina’s over SOS Kinderdorpen. Zo stellen we via kinderen als Philippe, Maly, Diego, Arthur, Somila en Justine onze projecten voor in Togo, Congo, India, Cambodja, België en Chili. En Suske en Wiske doen op de laatste pagina telkens een concrete oproep meter of peter te worden van één van de kinderen die we opvangen in onze projecten.

 

 

suskewiske02despitsebergensuskewiske03deverwoedeverzamelaarsuskewiske04vredeskruid

 

suskewiske05hetnaderendenoodlotsuskewiske06degroffegrapjassuskewiske07debarabass

suskeenwiske.be
HOMEPAGE
ONZE HELDEN
HEET VAN DE NAALD
NUTTIGE LINKS
WPG SHOP ONLINE
ALBUMLIJST
ONZE MAILINGLIJST
DE STUDIO
VRAAG EENS WAT
WILLY VANDERSTEEN
kindermuseum
UITNODIGINGEN
332
333
334
335
336
337
338
Ons gastenboek