logo

Geboren op 11 januari 1960 te Niel in België. Hij volgde Vrije Grafiek aan de Koninklijke Akademie voor Schone Kunsten en het Nationaal Hoger Instituut te Antwerpen.
Midden jaren 80 richtte hij, samen met Dirk Michiels, MORMIC op. Daar werkte hij mee aan een aantal stripreeksen, waaronder JACOBUS en CORNEEL. Het echte stripwerk kwam er met ERIK, of HET KLEIN INSECTENBOEK, naar Godfried Bomans.
Binnen MORMIC werkte hij ook aan heel wat publicitaire opdrachten. Tussendoor werd er samengewerkt met Marc Legendre aan BIEBEL en KAS. In ‘97 hield de samenwerking binnen MORMIC op. Luc Morjaeu kon zich eindelijk concentreren op twee van zijn meest geliefde figuren: de hilarische heksen BIEP en ZWIEP.
Daarna verschenen er een reeks albums rond de M-KIDS. Met Luk Wyns kwam er de absurde strip rond de cult-reeks DE FAMILIE BACKELJAU. Vanaf 2000 werd hij één van de drie vaste medewerkers van Jef Nys voor JOMMEKE. Wat later vroeg Hans Bourlon van STUDIO 100 hem om de tekenstudio te begeleiden en uit te bouwen. Een mooi resultaat gaf de samenwerking met Charel Cambré aan de SPRING-strip. Hij maakte ook, in samenwerking met zijn goede vriend PUG, de stopcomic RAFKE de RAAF.
Luc is nu de tekenaar van Suske en Wiske.

Geboren op 19 juni 1963 te Ekeren in België. Hij volgde de opleiding Animatiefilm in het HRITCS te Brussel. Zette zijn eerste voorzichtige stappen als stripscenarist in de voetsporen van Marc Legendre, de man achter 'Biebel'.
Peter heeft een ruime ervaring in het inspreken van reclamespots voor zowel radio als televisie en dit in binnen-en buitenland. Uwe geinigheid voorziet zowel rode als gele M&M van stemgeluid. Verder verzorgde Pierre als stemacteur verschillende stemmen in allerlei film- en aanverwante spektakels. Hij was vroeger fan van Zorro maar uiteindelijk werd hij een der ‘Power Rangers’ in de vlaamse theaterversie. Hij hing de aap uit in Disney’s Dinosaur, werkte mee aan Disney’s Atlantis, was zelfs een chinees in The panda adventure, speelde een slechterik in de Harry Potter-film: “De Steen Der Wijzen” en "De Geheime Kamer" en bracht allerlei dierlijk gespuis tot leven in Ice Age. Pug heeft ruime theaterervaring in allerlei kleinere gezelschappen. Ondertussen voegde hij ook het "Het Paard Van Pizarro" aan zijn faunaverzameling toe.  Een monoloog van de talentvolle hand van Wim Geysen.
Vanaf 2005 schrijft Peter de spannende avonturen van Suske en Wiske.

Met het in dienst treden van Tom Wilequet in september 2002 werkt er voor het eerst sinds jaren weer een familielid van Willy Vandersteen op de studio.
Tom werd op 25 december 1959 geboren als eerste kleinkind van de schepper van Suske en Wiske. In de jaren '80 van de vorige eeuw begon hij zijn loopbaan als vormgever voor een franstalige weekblad. Gedurende deze periode was hij ook actief als illustrator en cartoonist voor diverse dag-en weekbladen.
Begin jaren '90 werkte hij als freelancer voor verschillende bladen als vormgever van drukwerk voor bedrijven en handelszaken. In het midden van hetzelfde decennium startte hij met een webdesign-bureau.

Tom is bij Studio Vandersteen in dienst als Office Manager. Zijn taak omvat de dagelijkse werking van de studio, de administratie en de contacten met de uitgeverij en "derden". Hij verzorgt de scans en de algemene opmaak van de platen voor aanlevering van het materiaal voor de kranten en de albums. Het Suske & Wiske lettertype is door hem bewerkt tot een Mac postscript-font waarmee de teksten en tekstballonnen nu in PhotoShop worden geplaatst. Tevens houdt hij zich bezig met het inscannen, bewerken en inkleuren van diverse illustraties en is hij de ontwerper en webmaster van deze site.

De zoon van Eduard De Rop (voormalig medewerker van Studio Vandersteen) is een waardig opvolger van zijn vader gebleken. Het korte verhaal De bevende berken vormde voor hem de start van zijn medewerking aan de Suske en Wiske-reeks. Hij inktte de eerste 10 pagina's van dat avontuur. Sinds 1986 is hij nu de vaste inkter van Suske en Wiske en als zodanig drukt hij een eigen stempel op de reeks.
Zijn dienstverband bij Studio Vandersteen begon overigens al in 1970 toen hij als tekenaar van de reeksen Bessy en Jerom in Kalmthout begon te werken. Later heeft hij ook nog meegewerkt aan De familie Snoek en De Geuzen.
Eric inkte als laatste album "de fabuleuze freak" en is ondertussen met welverdiend pensioen. Hij blijft nog wel cartoons tekenen en werkt verder aan zijn eigen strip "Wieisda".

Sabine De Meyer kleurt de albums in de reguliere reeks. Sabine is de echtgenote van Luc Cromheecke, tekenaar van stripreeksen als Roboboy, Tom Carbon en Taco Zip, die zij ook heeft ingekleurd. Ze studeerde in 1986 als grafisch vormgeefster af aan het St.Lucas Instituut in Antwerpen. In die tijd werd er nog niet met de computer ingekleurd, dus leerde Sabine het vak met plakkaatverf. Later heeft ze samen met haar man Photoshop geleerd, waar ze nu mee werkt.

Dirk Stallaert werkt als tekenaar mee aan Suske en Wiske. De op 28 december 1955 in Brussel geboren Stallaert was eerder betrokken bij twee andere bekende Vlaamse stripreeksen. Als assistent van Marc Sleen tekende hij jarenlang de avonturen van Nero. Na het stoppen van die reeks stapte hij over naar Kiekeboe, van Merho. Het tekenwerk voor Kiekeboe werd goed ontvangen en Merho was daar zeer tevreden over. Hij besloot desondanks om toch te kiezen voor Suske en Wiske. Hij bleef het zelf moeilijk vinden om de stijl van Merho in de vingers te krijgen. Omdat hij met Suske en Wiske is opgegroeid hoopt hij dat de inwerking bij deze strip hem makkelijker af zal gaan. Ook de werkdruk werd door hem als te hoog beschouwd omdat hij hierdoor nauwelijks tijd over hield om zijn eigen werk te maken. Zijn eigen reeksen (o.a. Plankgas en Plastronneke, Kitty en Mieleke Melleke Mol) blijft hij voortzetten. De laatste jaren heeft Dirk een aantal Suske en Wiske kortverhalen getekend en werkt hij soms mee aan de reguliere reeks.

Luc, Peter en medewerkers
Dirk Stallaert
Sabine De Meyer
Eric De Rop
Peter Van Gucht
Luc morjaeu
Tom Wilequet
335
336
337
338
339
Ons gastenboek
suskeenwiske.be
kindermuseum
striproute
HOMEPAGE
ALBUMLIJST
ONZE HELDEN
HEET VAN DE NAALD
WPG SHOP ONLINE
ONZE MAILINGLIJST
DE STUDIO
VRAAG EENS WAT
WILLY VANDERSTEEN
340
341
Ons gastenboek