HOMEPAGE
ONZE HELDEN

Geboren op 11 januari 1960 te Niel in België. Hij volgde Vrije Grafiek aan de Koninklijke Akademie voor Schone Kunsten en het Nationaal Hoger Instituut te Antwerpen.
Midden jaren 80 richtte hij, samen met Dirk Michiels, MORMIC op. Daar werkte hij mee aan een aantal stripreeksen, waaronder JACOBUS en CORNEEL. Het echte stripwerk kwam er met ERIK, of HET KLEIN INSECTENBOEK, naar Godfried Bomans.
Binnen MORMIC werkte hij ook aan heel wat publicitaire opdrachten. Tussendoor werd er samengewerkt met Marc Legendre aan BIEBEL en KAS. In ‘97 hield de samenwerking binnen MORMIC op. Luc Morjaeu kon zich eindelijk concentreren op twee van zijn meest geliefde figuren: de hilarische heksen BIEP en ZWIEP.
Daarna verschenen er een reeks albums rond de M-KIDS. Met Luk Wyns kwam er de absurde strip rond de cult-reeks DE FAMILIE BACKELJAU. Vanaf 2000 werd hij één van de drie vaste medewerkers van Jef Nys voor JOMMEKE. Wat later vroeg Hans Bourlon van STUDIO 100 hem om de tekenstudio te begeleiden en uit te bouwen. Een mooi resultaat gaf de samenwerking met Charel Cambré aan de SPRING-strip. Hij maakte ook, in samenwerking met zijn goede vriend PUG, de stopcomic RAFKE de RAAF.
Luc
is nu de tekenaar van Suske en Wiske.

NUTTIGELINKS
shop online
willy vandersteen
defanclubsite

Geboren op 19 juni 1963 te Ekeren in België. Hij volgde de opleiding Animatiefilm in het HRITCS te Brussel. Zette zijn eerste voorzichtige stappen als stripscenarist in de voetsporen van Marc Legendre, de man achter 'Biebel'.
Peter heeft een ruime ervaring in het inspreken van reclamespots voor zowel radio als televisie en dit in binnen-en buitenland. Uwe geinigheid voorziet zowel rode als gele M&M van stemgeluid. Verder verzorgde Pierre als stemacteur verschillende stemmen in allerlei film- en aanverwante spektakels. Hij was vroeger fan van Zorro maar uiteindelijk werd hij een der ‘Power Rangers’ in de vlaamse theaterversie. Hij hing de aap uit in Disney’s Dinosaur, werkte mee aan Disney’s Atlantis, was zelfs een chinees in The panda adventure, speelde een slechterik in de Harry Potter-film: “De Steen Der Wijzen” en "De Geheime Kamer" en bracht allerlei dierlijk gespuis tot leven in Ice Age. Pug heeft ruime theaterervaring in allerlei kleinere gezelschappen. Ondertussen voegde hij ook het "Het Paard Van Pizarro" aan zijn faunaverzameling toe.  Een monoloog van de talentvolle hand van Wim Geysen.
Vanaf 2005 schrijft Peter de spannende avonturen van Suske en Wiske.

Afgestudeerd in 2005 als Meester in de beeldende kunst. Ondertussen werkt hij al sinds 2007 mee aan Suske en Wiske.

Hij is verantwoordelijk voor de inktlijnen van de figuren en is daarnaast medeverantwoordelijk voor het tekenwerk, ontwerpen van figuren en de volledige restyling van de reeks in 2017.

Wout werkt daarnaast als freelancer in de wereld van reclame, televisie, motion design en animatie.

 

www.schoonis.com

Geboren op 21 July 1966 in Menen, België. Christian debuteerde in 1993 met een verhaal van zes pagina's in het tijdschrift Jet bij uitgeverij Lombard. Hij werkte samen met schrijver en uitgever Ronny Matton aan de het historisch verhaal 'De bezette stad' en 'Kroniek der Guldensporenslag' bij uitgeverij Talent. Hij begon te werken voor de Franse markt, te beginnen als tekenaar voor de serie 'Les Traine-Ténèbres' van Peter Nielsen bij Soleil Productions. De schrijver van deze reeks is Brice Tarvel, met wie Christian de reeks 'Les Contes de Mortepierre'maakte in 2004. Hij werkte samen met Luc Morjaeu en Peter Van Gucht aan de autostrip 'Rox' en het paardenverhaal 'Amika' voor Studio 100. Hij werkt sinds 2013 mee aan Suske en Wiske. Zijn eerste decors tekende hij voor het album 'Het Schrikkelspook'.

Tom werd op 25 december 1959 geboren als eerste kleinkind van de schepper van Suske en Wiske. In de jaren '80 van de vorige eeuw begon hij zijn loopbaan als vormgever voor een franstalige weekblad. Gedurende deze periode was hij ook actief als illustrator en cartoonist voor diverse dag-en weekbladen.
Begin jaren '90 werkte hij als freelancer voor verschillende bladen als vormgever van drukwerk voor bedrijven en handelszaken. In het midden van hetzelfde decennium startte hij met een webdesign-bureau.

Tom is sinds 2002 bij Studio Vandersteen in dienst als Office Manager. Zijn taak omvat de dagelijkse werking van de studio, de administratie en de contacten met de uitgeverij en "derden". Hij verzorgt de algemene opmaak en aanlevering van het materiaal voor de kranten en de albums. Het Suske & Wiske lettertype is door hem bewerkt tot een font waarmee de tekstballonnen nu in PhotoShop worden geplaatst. Tevens houdt hij zich bezig met het inscannen, bewerken en inkleuren van diverse illustraties en is hij de ontwerper en webmaster van deze site.

Sabine De Meyer kleurt de albums in de reguliere reeks. Sabine is de echtgenote van Luc Cromheecke, tekenaar van stripreeksen als Roboboy, Tom Carbon en Taco Zip, die zij ook heeft ingekleurd. Ze studeerde in 1986 als grafisch vormgeefster af aan het St.Lucas Instituut in Antwerpen. In die tijd werd er nog niet met de computer ingekleurd, dus leerde Sabine het vak met plakkaatverf. Later heeft ze samen met haar man Photoshop geleerd, waar ze nu mee werkt.

hetgewistewiskecover
DZZ
SW355DSScover1
Luc, Peter en medewerkers
Wout Schoonis
Sabine De Meyer
Christian Verhaeghe
Peter Van Gucht
Luc Morjaeu
Tom Wilequet
woutx
359
360
355
362
363
suske en wiske
357
357